Den Haag Alpha Omega 72 appartementen

Alpha & Omega Den Haag

Ontwikkeling van een compact, op energieverbruik en bemetering self-supporting woongebouw

Aan de Waldorpstraat in Den haag, in de nabijheid van de Haagse Hogeschool en NS Station Hollands Spoor, gaat Nieuwenhuizen Daandels Bouw een compact woongebouw met 72 studio-appartementen realiseren. Deze 72 studio-appartementen zijn verdeeld in vijf verschillende types, die allen volledig 'self-supporting' zijn wat betreft energverbruik- en bemetering.

Industriële sfeer

Alpha & Omega liggen in een metropolitan district, met industrieel erfgoed, moderne kantoren, appartementen, winkels, Haagse Hogeschool en horeca. De Moderne architectuur van het gebouw past goed bij de stadsvernieuwing in de omgeving. Een pand met stoer baksteen, aluminium accenten en gekleurde glazen balkons. De hoge verdiepingshoogten en stedelijke opzet van het plan sluiten naadloos aan op de industriële sfeer van de wijk. In het gebouw worden tevens parkeerplaatsen en een fietsenstalling gerealiseerd.

Duurzame materialen, alternatieve energiebronnen

Alpha & Omega is doordacht ontwikkeld, waarbij bewust is uitgegaan van duurzame, onderhoudsarme materialen en gebruik van alternatieve energiebronnen. Reden waarom onder meer, onzichtbaar achter de hoge dakrand, een groot aantal PV cellen wordt geplaatst. Medio 2014 werd door de Minister vastgesteld dat ook huurders hiervoor subsidie kunnen aanvragen.

Dezelfde dakrand krijgt overigens net als de beide entrees een hippe LED-verlichting, precies zoals het past in deze nieuwe dynamische omgeving.

Lage maandelijkse servicekosten

Veel aandacht is besteed aan isolatie. Geluisisolatie tussen de woningen onderling en isolatie ten aanzien van buitengeluid- en klimaat. Op grond van alle genomen maatregelen wijzen brekeningen dan ook uit dat de maandelijkse servicekosten, afgezet tegen vergelijkbare woningen, relatief laag zullen zijn. Belangrijk, want of het nu huur of koop betreft, servicekosten - voor energie, gemeentelijk gebruik van lift, schoonmaak van algemene ruimten en dergelijke - zijn altijd een wezenlijk onderdeel van de maandelijkse lasten van elke gebruiker.

« Terug naar de vorige pagina